Om du upplever urologiska problem

En del män upplever någon form av urologiska problem någon gång under sitt liv. Det är med andra ord ingenting ovanligt, särskilt inte när du kommer upp i åldern. Problemen kan vara många, med allt från urinträngningar och blod i urinen till problem med prostatan eller att du har svårt att få erektion.

Om du har problem med något sådant är det bra att ta hjälp av experter som vet vad de sysslar med. Det finns många specialkliniker inom urologi, både regionala och privata. Det är av största vikt är att du trivs med din urolog eftersom ska känna dig bekväm med att prata om känsliga och intima saker kring dina kroppsfunktioner.

Viktigt att kolla upp i tid

Om du upplever besvär med urinvägar, prostata eller liknande är det viktigt att du kollar upp det i tid. På så sätt ökar sannolikheten att upptäcka allvarliga tillstånd innan det hunnit gå långt. Prostatacancer är en diagnos som är relativt vanlig bland äldre män, men även yngre kan drabbas. Det här är en cancerform med god prognos, och den är alltid bättre ju tidigare du får diagnos. Var därför uppmärksam på problem med att kissa, smärtor i ryggen och blod i urinen.