Tips för bättre hårvård

Hårvård inkluderar väldigt många typer av behandlingar och produkter. Det finns så mycket att välja mellan idag att det ibland kan kännas som en djungel därute. Som tur är behöver det inte vara så otroligt komplicerat som det kanske först verkar.

Kvalitet över kvantitet

Med så många olika produkter på marknaden är det lätt att tro att man behöver lite av allt för att få ett bra hår. Men det är bättre att satsa på några riktigt högkvalitativa produkter istället för att fylla upp badrumsskåpet med alla möjliga produkter man hittar. Ett riktigt bra shampoo lägger grunden för hårvården. Kombinera detta med ett tillhörande balsam och en passande stylingprodukt.

Anpassad hårvård

Precis som med hudvård ska man alltid satsa på produkter som är anpassad ens förutsättningar. Genom att satsa på de produkter som är menad att användas för den hårtyp man har kommer man att se mycket bättre resultat. Är man osäker på vad ens hår skulle klassas om kan man alltid be sin frisör om råd. De kan nog ganska snabbt bedöma vad man behöver satsa på.

Undvik de vanliga missarna

Det finns en hel del man kan göra med håret som skadar det i längden. Genom att veta vad dessa är kan man se till att undvika dem och på så sätt hålla håret friskt och härligt:

  • Borsta inte håret när det är blött. Använd istället en bredtandad kam.
  • Ha inte håret uppsatt med snodd hela tiden. Behöver man sätta upp det är flätan den bästa metoden.
  • Gnugga inte med handduk för att torka håret. Krama det istället och låt det sedan lufttorka.
  • Använd inte full värme på fönen eller plattången. Skruva ned värmen något och se alltid till att använda värmeskyddande produkter.
  • Använd inte stylingprodukter varje dag. Oavsett om de är skonsamma sliter det på håret i längden.