Anpassad kost för den som är gravid

För den som är gravid så är det viktigt att få i sig de ämnen som är bra för både dig och ditt barn. Att vara gravid är något väldigt speciellt och vissa får uppleva detta fler gånger andra kanske bara en gång och många får aldrig uppleva detta. Vi vet att kosten är viktig för oss och som gravid så är det än viktigare att tänka på vad man äter.

Det är viktigt att anpassa kosten så man får i sig de vitaminer och mineraler som man kan vara i behov av. Järn kan vara en mineral som det kan vara underskott av och man behöver fylla på de depåerna så att både den gravida kvinnan och fostret får må så bra som möjligt. Hos GreatLife så hittar ni de tillskott som man kan ha behov av som gravid. Det går också att få kostråd utan kostnad från den kundtjänst som finns hos GreatLife. Så om du undrar över något så tveka inte att kontakta deras kundtjänst.

För att veta vilken kost som är bäst för den som är gravid så är Livsmedelsverket en bra källa. Där hittar du vad du gärna kan äta men också hur varierat du kan äta. Självklart så tas tallriksmodellen upp men också så skriver de om kosttillskott som ett bar komplement till den mat som du bör äta. Om du känner dig minsta osäker så kan det finnas en fördel att prata med din barnmorska som har bästa kollen på hur du ska äta och vad som är bäst för dig. Vi hoppas att du får en så behaglig graviditet som det går att få.