Vara rädd om dig själv och andra

Vi är i en situation både i vårt land och hela vår värld där vi drabbats av en pandemi. Covid 19 slår hårt mot alla länder och vi i Sverige är inte något undantag. Det gäller att vi måste vara rädda om oss själva men också tänka på andra. Det finns restriktioner som vi ska förhålla oss till och tänka på hur vi förhåller oss till varandra.

Social distansering pratas det mycket om och då det är en form av droppvirus så kan det i stora sällskap sprida sig relativt snabbt. För att inte smittas eller smitta andra för den delen så gör man bäst i att hålla sig hemma och minimerar att träffa andra personer. Om man måste gå och handla eller göra andra ärenden så kan man skaffa sig munskydd som ett extra skydd. Pandemin har pågått ett tag och det börjar släppas på en del restriktioner men det kan ändå vara värt att ta det försiktigt.

Var försiktig och se till att skydda dig själv och se till så att respektera andra. Ingen av oss har upplevt något liknande så det kan vara svårt att förstå vad som händer. Lyssna på Folkhälsomyndigheten och det som regeringen kommer med. Använd ditt förnuft och försök att hålla avstånden som är satta. Kan man arbeta hemifrån så gör det. Åk inte onödigt långt bara för att du kan. Vissa är i en högre riskgrupp än vad du kanske själv är. Även om ni inte har setts på ett tag, detta kommer att gå över och allt kommer att bli som vanligt igen.