Ett hälsosamt liv tillsammans

Som par är det viktigt att man både kan göra saker tillsammans men också få den där viktiga egentiden. Det är en fråga om att ge och ta i ett förhållande och det är inte alltid som det är en dans på rosor. Till en början i ett förhållande så är man upp över öronen förälskade i varandra och man kanske inte reflekterar över att det kommer att komma en vardag.

Det finns alltid en risk att som par inte alltid är överens om saker och ting. Det gäller att kunna prata om saker och ting för att minimera de problem som uppstår. Skulle det visa sig att det finns problem att lita på vandra i ett förhållandet så kan man genomgå parterapi för svartsjuka för att få bukt med det problemet. Det är inte alls ovanligt att den ena partnern misstänker den andre för otrohet eller liknande. Det kan även vara så att man är svartsjuk på sin partner för saker som den gör tillsammans med andra.

Det är viktigt att man gör det man kan för att leva ett så hälsosamt liv tillsammans och det har inte bara med träning och kost utan även den psykosociala situation som man upplever. Försök relatera till er förälskelseperiod och vad det var som gjorde att ni föll för varandra. Det är inte en enkelt match utan det kan behöva både tid och hjälp för att komma fram till det resultat som man önskar som par. Lyssna på varandra och försök att se det hela från ett annat perspektiv än det egna perspektivet.