Ta hand om dina händer

Våra händer har det inte så lätt alla gånger. Det är antagligen den kroppsdel vi använder absolut mest och som är mest exponerad till väder och vind. Visserligen är händerna en sorts verktyg men det är viktigt att bara använda dem till sådant de faktiskt har möjlighet att utföra. Ungefär som för andra verktyg. Tänk också på att ta hand om dina händer, precis som du gör med huden på ansiktet.

Det börjar med rengöring

I likhet med inom annan hudvård är den dagliga rutinen grundläggande för god handhälsa och vacker hy på händerna. Det börjar redan med valet av handtvål. Välj ett milt och återfuktande alternativ som gärna är ekologiskt. Ett par gånger i veckan kan du komplettera med exfoliering, för att putsa bort döda hudceller och stimulera bildningen av nya. Numera hittar du ett brett utbud av lämpliga produkter online.

Återfukta ofta

Händerna mår generellt sett bra att att återfuktas ett par gånger per dag. Till exempel efter tvätt eller helt enkelt med jämna mellanrum. Beroende på väder bör de också smörjas in med solskyddsfaktor. Nagelbanden kräver en speciell sorts olja. På kvällen är det härligt att applicera en rikare handkräm innan du går och lägger dig. Ovanpå den kan du ha på dig tunna bomullsvantar, som en vårdande behandling.