Träna mer genom att träna hemma

I vår hektiska vardag är det inte alltid så enkelt att ta sig ned på gymmet för ett träningspass. Men som tur är finns det andra, mer lättillgängliga alternativ. Praktiskt taget vem som helst kan hitta tid och utrymme att träna i hemmet. Allt man behöver är tips på bra övningar och eventuellt lite utrustning.

Det finns en mängd olika övningar där kroppen kan agera som motvikt. Alla kroppens muskler kan tränas med en eller annan övning det gäller bara att veta vad man är ute efter att träna och sedan kolla upp vilka övningar som kan hjälpa en med detta. Men det är inte bara muskler man kan träna upp hemma. Konditionen kan man även satsa på att förbättra, antingen med hjälp av maskiner som löpband och träningscyklar eller med ett ordentligt aerobicsprogram.

Tittar man på utrustning som passar hemmet kan man börja med en uppsättning hantlar. Dessa är väldigt mångsidiga och används en rad olika övningar. Titta gärna in i en butik som Gymkompaniet för att hitta en uppsättning som bäst passar in i din träningsregim. Annan utrustning man kan få bra användning för inkluderar saker som gummiband, pilatesboll, foam roller, balansbräda och hopprep, för att nämna några. I början räcker det nog med en eller två träningsredskap, men ju mer man tränar hemma desto fler saker kan man utöka sitt eget lilla hemmagym med.

Vill man satsa på konditionsträning utan att behöva investera i något som ett löpband eller en träningscykel finns det fortfarande många övningar man kan göra hemma som ger riktigt bra resultat. För ett lite mer strukturerat träningspass kan man prova på att följa med en träningsvideo. Sajten Topphälsa har ett bra exempel, men det går att hitta en massa andra bara genom att söka runt på Youtube.

Fördelen med att kunna träna hemma är att du när du helst får eller tar dig tid så kan du träna. Även om du har ett träningsschema som du följer så kan du om du får lite tid över köra ett kortare pass i ditt hemmagym. Den förmånen har man inte om man ska åka iväg på ett gym.