Bygg upp din kondition

För att du ska orka med allt som du företar dig så finns det en fördel att du bygger upp din kondition genom någon form av träning. Just konditionsträning är något som de flesta om inte alla är i behov av. En av de bättre träningsformerna är löpning där du får upp din puls och hela kroppen får arbeta.

Skaffa bra skor och utrustning

Se till att du skaffar dig bra löparskor som är anpassade för det underlag som du brukar springa på. Det kan finnas en fördel att ha fler olika par skor om du brukar variera var du springer. Med rätt modell av sko så kommer det att underlätta för dig när du springer. Det gäller att det är bra dämpning både fram och bak och att din fot sitter bra och får det stöd som den behöver. Har du inte sprungit så mycket tidigare så köp dig ett par neutrala löpskor att börja med. Allt eftersom du blir mer erfaren så kommer du att märka vilka skor som du kan vara i behov av.

När är det dags att byta skor?

Det brukas rekommenderas att du byter efter 120 till 150 mil. Men det kan vara svårt att veta hur mycket man sprungit med skorna. Därför så kan det vara bra att använda sig av appar som exempelvis Runkeeper för att hålla koll på hur mycket som man är ute i löpspåren. Det kan också vara så att du börjar få ont i dina fötter och det kan vara ett tecken på att nya skor är vad som behövs. När du kommit upp i det antal mil som rekommendera så blir det att beställa ett par nya löparskor. Då kanske du har bättre erfarenheter och vet exakt vilka löpskor som ska beställas.