Träna hemmavid

Så här i tider av pandemi så kanske man inte väljer att gå iväg till gymmet för att träna utan man ser till att träna hemmavid. Framförallt får att minska riskerna med att bli smittad av Covid-19. Men också om man själv skulle bära smittan att inte smitta andra. Social distansering är något som vi alla behöver tänka på.

Träna hemma

Även om vi bör isolera oss och inte vara ute som vi brukar så är det viktigt att vi rör på oss. Dagliga promenader är naturligtvis något som vi kan ta oss för och att få frisk luft är bra för oss. Att träna hemma kanske kräver disciplin. Det kanske till och med är så att du ska köpa dig något nytt när det kommer till träningskläder. Det kan motivera dig att träna med ett par nya Tights och en sport-bh. Skapa rutiner för din hemmaträning och exakt som du går på gymmet så välja att på utsatta tider ta på dig dina träningskläder hemma och gör dina övningar.

Bra övningar hemma

Du har ju inte samma förutsättningar hemma som på ett gym. Men det finns bra övningar som du kan utföra hemma. Visst kan det vara bra att skaffa sig en del redskap som man kan använda sig av men i många fall så går det att utföra träningsövningar utan redskap. Bestäm dig hur länge du ska träna och sätt en timer på en timme eller vad du väljer för tid. Då vet du när du tränat klart. Se även till att både värma upp ordentligt innan du börjar träna och stretcha efteråt. Vila är också viktigt även om du tränar hemmavid. Se till at ha dina vilodagar.